Inapoi la Cufarul de povesti

Harman NU este un cartier care apartine de Brasov. De obicei, exista un indicator catre Harman, si stim ca acolo se gaseste una dintre cele mai frumoase biserici fortificate din Transilvania. Si daca esti turist si te uiti in Lonely Planet gasesti o recenzie frumoasa despre The Country Hotel si vrei sa ajungi acolo. Si tot in acesta recenzie este pomenit alaturi de numele hotelului si numele unei doamne : Marcela Cosnean.
In anul 2001 s-a hotarat sa revina si sa traiasca din nou in Romania ( dupa o lunga perioada in care a trait in Germania si SUA ) in casa de la Harman, si sa transforme proiectul sau in realitate sau altfel spus, sa aiba un loc in care sa gateasca bunatati, sa isi gazduiasca si rasfete invitatii si sa poata pune in practica tot ceea ce invatase de la mama si bunica dansei, lucruri pe care considera ca „ le are sadite in ADN”, acestea fiindu-i modele.

Casa saseasca de la Harman, care era in paragina in momentul achizitionarii, devine pensiunea The Country Hotel, si tot acolo dansa isi face si un mic atelier de croitorie- Marcella. Fostele grajduri de cai s-au transformat intr-un frumos apartament de 2 camere cu acces la living room si bucatarie proprie. Fostul grajd de vite a devenit camera pentru cazare, fostul hambar este acum un studio / galerie in care periodic dna. Cosnean organizeaza mici serate muzicale, evenimente culturale sau targuri artizanale.
Pensiunea pastreaza elemente de design specifice zonei si trasaturi tipic sasesti cu porti masive de lemn, inalte, ferstre foarte mari, barne de lemn si stalpi de rezistenta din lemn la vedere, piese de mobilier antic reconditionate, saculeti brodati umpluti cu levantita impodobesc usile, lenjerii brodate manual, elemente de decor, amenajari, covoare toate in ton cu ceea ce scriam mai sus.
Bucataria dnei Cosnean este deschisa oaspetilor, astfel ca in timp ce dansa pregateste masa, puteti povesti impreuna, iti poti vari nasul in borcanele cu mirodenii sau poti rasfoi carti de gastronomie sau diverse albume de fotografie. Momentul servirii mesei, se face in tihna iar doamna stie sa povesteasca foarte bine despre acest aspect atat de important dar in acelasi timp atat de ignorat de catre foarte multi. Dintre bunatatile casei enumeram : zacusca artizanala, dulceturi delicioase cu levantica, pere si menta, prune si vanilie etc.
Sub brandul Marcella atelierul din Harman, vinde lenjerii brodate manual, haine vintage, etc. The Country Hotel, gazduieste anual zeci de turisti din intreaga lume, motiv pentru care e bine sa dati o fuga daca sunteti in zona .