Inapoi la Evenimente

Asociația Femeilor și Familiilor din Mediul Rural (AFFMR), în parteneriat cu Centrul Social-Educaţional Sfântul Martin, au organizat, cu ocazia Zilei Internaționale a IEI, în data de 24 iunie, o sărbătoare de promovare a acestui simbol cultural românesc.

Într-o grădină verde și plină de flori, numai bună de întors acul și înfipt pensula în culori reprezentative IEI românești, organizatorii au desfășurat o bucată mare de pânză albă pe care absolut toți invitații au putut coase sau picta motive autentic românești. În acest demers ne-au inspirat copii, ne-au inspirat cireșele cărnoase și gustoase, limonada numai bună în vremea lui cireșar și crezul oamenilor prezenți în faptul că IA Românească merită aprecierea și locul în ierarhia tradițiilor noastre românești și a valorilor care ne compun pe fiecare dintre noi.

Ne-au onorat cu prezența dna.Cristina Toma / artist vizual, Mihai Radulescu, Rodica Sutu si Vali Iorga – jurnaliști TVR, reprezentanți ai Centrului Social – Educațional Sfântul Martin dar și partenerii Asociației Femeilor și Familiilor din Mediul Rural, în diverse proiecte: Centrade Direct, Femxa Consltancy, etc.

Evenimentul face parte din seria întâlnirilor pe care ni le-am propus pentru a „pune țara în valoare”, în cadrul Proiectului „ Creșterea Competitivității zonelor rurale prin valorificarea potențialului turistic” POSDRU/ 135/ 5.2 / S/132068. Prin acest proiect AFFMR își propune să contribuie la crearea condițiilor pentru creșterea șanselor de ocupare pe piața muncii a persoanelor din mediul rural, a dezvoltării de noi întreprinderi în domenii non-agricole, din regiunile de dezvoltare Centru, Nord – Est și Sud-Muntenia.

Membrilor grupului țintă le sunt furnizate servicii de informare și consiliere profesională, servicii de formare profesională de calificare în domenii conexe turismului precum și servicii pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale.