Inapoi la Evenimente

Eveniment de lansare a proiectului

AFFMR, in parteneriat cu Femxa Formacion S.L. (partener transnational), Femxa Consultancy & Training S.R.L. si S.C. Saatchi&Saatchi X Publicitate S.R.L. a anuntat implementarea proiectul „Cresterea competitivitatii zonelor rurale prin valorificarea potentialului turistic”. Obiectivul general al proiectului vizeaza crearea conditiilor pentru cresterea sanselor de ocupare a persoanelor din mediul rural si a dezvoltarii de noi afaceri independente.

Furnizarea de servicii de informare, consiliere profesionala si in cariera, care sa conduca la cresterea capacitatii de angajare pentru 900 de persoane din grupurile tinta ale proiectului.

Dezvoltarea unor programe integrate pentru formare profesionala, ocupare si sprijinire a initiativelor antreprenoriale in activitati non-agricole pentru 650 de persoane din grupurile tinta ale proiectului.

Oferirea accesului la programe si servicii de formare profesionala in domeniul turismului si al dezvoltarii competentelor de antreprenoriat pentru 500 de persoane.

Sustinerea unui numar de 150 de persoane din grupurile tinta in vederea inceperii unei activitati independente / afaceri pe cont propriu, prin acordarea de consiliere asistata.

Sustinerea unui numar de 180 de persoane pentru a fi angajate.

Medierea pe piata muncii acordata unui numar de 100 de persoane carora li se adreseaza activitatile proiectului.

Proiectul se adreseaza unui numar de 900 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca si/sau inactive, in special tineri pana in 25 de ani, femei si someri de lunga durata, in sprijinul carora se vor implementa masuri de activare pe piata muncii si sustinerea antreprenoriala. Persoanele vizate de proiect pot iesi din situatia de inactivitate sau dintr-o situatie financiara precara fie dezvoltand o afacere pe cont propriu, fie obtinand si dezvoltand abilitati profesionale noi, cu ajutorul carora sa identifice sa sa-si asigure accesul catre noi locuri de munca.

Programele de formare ce se vor organiza in cadrul proiectului vor viza urmatoarele calificari si competente: lucrator pensiune turistica, ospatar, camerista, baby-sitter, precum si perfectionarea in competenta de antreprenoriat, animator centre de vacanta si resurse umane.

Proiectul va contribui la dezvoltarea capitalului uman si a economiei locale din comunitatile rurale, prin promovarea culturii antreprenoriale, prin actionarea asupra mentalitatii persoanelor din grupurile tinta in vederea motivarii lor in a deveni active si productive si oferirea de servicii de consiliere pentru infiintarea de mici afaceri in domenii agricole.

  • IMG_0054
  • IMG_0082
  • IMG_0087
  • IMG_0093
  • IMG_0097
  • IMG_0098
  • IMG_0126