Inapoi la Evenimente

Asociația Femeilor și Familiilor din Mediul Rural (AFFMR) și partenerii săi au organizat pe 08 decembrie cel de-al treilea eveniment “Împreună punem țara în valoare”, inclus în proiectul „Creșterea competitivității zonelor rurale prin valorificarea potențialului turistic”, POSDRU/135/5.2/S/132068.
Evenimentul a avut loc la pensiunea Casa Faur și s-a bucurat de participarea reprezentanților mass-media și ai societății civile. Gazde au fost președinta AFFMR Cristina Chinole și jurnalistul Iosif Gligor, corespondent Prima TV. Cei doi i-au avut invitați pe unii dintre cei mai de seamă membri ai comunității locale din județul Alba: artizanul Ana Grecea, producătorii locali Maria Cândea, Liviu și Liliana Opincariu, primarul Sugag Constantin Jinar, cojocarul Liviu și Maria Similie, antreprenorul Rodica Faur.
Temele abordate au avut drept punct convergent de interes modalitățile și procedurile de promovare a turismului rural. Tema principală a fost, desigur, cea indicată în titlul evenimentului: Împreună punem țara în valoare! Iar răspunsul fiecărui participant a fost, fără doar și poate, unul pozitiv.
Evenimentul a avut două obiective principale. Unul dintre ele a fost de a promova campania „Creșterea competitivității zonelor rurale prin valorificarea potențialului turistic” și de a difuza și livra mesajele către grupurile țintă. Cel de-al doilea, de a identifica în zona județului Iași oameni de ispravă care își pun țara în valoare prin proiecte lor, activități care ajută la dezvoltarea turismului rural.
Rodica Faur, președinta Asociației Valea-Sebeșului și proprietara pensiunii Casa Faur.

„A fost o mică afacere la propriu, deoarece am oferit pentru început cazarea la gazdă în cele două camere din propria noastră locuință. Ideea ne-a venit în urma colaborării cu o asociație franceză axată pe agricultură, care a vizitat Valea Sebeșului. Membrii respectivei asociații au considerat că zona prezintă un mare potențial turistic, deși în perioada respectivă erau doar trei pensiuni cu o cifră de afaceri scăzută, din cauza infrastructurii”.

Constantin Jinar, primarul localității Șugag

Viața de la țară poate fi pusă în valoare prin muncă, prin osteneală, prin mult efort. Viața de la țară este grea. Dar aici sunt oameni harnici care știu și simt proprietatea. Ei sunt cei care pun țara în valoare

Prin proiectul „Creșterea competitivității zonelor rurale prin valorificarea potențialului turistic”, POSDRU/135/5.2/S/132068, AFFMR și-a propus să contribuie atât la creșterea șanselor de ocupare pe piața muncii a persoanelor din mediul rural, tineri fără ocupație dar dornici să învețe meserii noi prin care își pot ajuta comunitate să de dezvolte, cât și la promovarea locurilor și oamenilor frumoși din România.

Întocmit de:
Claudia Craiu, expert organizare evenimente – 0734.794.724