Media

Spoturi TV si radio


Asociatia Femeilor si Familiilor din Mediul Rural, a lansat campania de promovare a proiectului„ „Cresterea competitivitatii zonelor rurale prin valorificarea potentialului turistic” POSDRU/135/52/S/132068.

Conceptul care sta la baza campaniei „pune tara in valoare”! isi propune sa ne faca constienti de potentialul tarii noastre, atat la nivel de turism rural cat si al valorilor noastre.
Campania este dezvoltata in jurul legendei fantanii turcului, care se petrecea undeva in Transilvania si potrivit careia „doi turci or sapat cu ravna, vreme de 15 ani, pentru a da de apa”, ei fiind prizonieri. Astazi descoperim fantana, in curtea unei proprietare de pensiuni din Transilvania, care aduna in jurul ei mai mereu turistii, devenind de-a lungul timpului un punct de reper al zonei.

Filmarile au avut loc la Saschiz, pe o vreme nu tocmai prietenoasa insa cu o echipa de oameni foarte entuziasti care au tinut la povestea pe care doream sa o spunem. Asa ca cei care au facut posibila transpunerea legendei sunt :

Casa de productie : Studio Set
Producator Executiv : Adrian Smarandache
Regizor : Mihai Sofronea
DOP : Toni Cartu
Client Beneficiar : Asociatia Femeilor si Familiior din Mediul Rural
Project Manager : Cristina Chinole

Spotul TV de promovare are doua lungimi, una de 60 sec cu after packshot,un cut de 45 sec si este difuzat pe canalele TVR 1, TVR2 si Antena Stars, avand acoperire nationala. In acelasi caz se gaseste si spotul radio parte din aceeasi campanie.


Documentare TVAparitii media


„Pune ţara în valoare” – Turismul rural poate aduce bogăţie şi crea locuri de muncă la sate

Asociaţia Femeilor şi Familiilor din Mediul Rural (AFFMR) în parteneriat cu Femxa Formacion, Femxa Consultancy and Training şi Centrade Direct au organizat, vineri, conferinţa de închidere a proiectului „Creşterea competitivităţii zonelor rurale prin valorificarea potenţialului turistic.”
Citeste mai mult


Pune țara în valoare!

Sună frumos titlul, nu-i așa? E un îndemn patriotic, ușor poetic. Pariez că dacă ar fi Ziua Națională a României, ar apărea câteva hashtag-uri cu treaba asta. Dar noi suntem patrioți doar de 1 decembrie și doar pe Facebook, nu-i așa?!
Aflați că nu! Se poate și altfel.
Citeste mai mult


Femeile din Mediul Rural pun Tara in Valoare! Respect persoanelor implicate in acest proiect!

Recent am avut sansa sa vizitez localitatea Comana de pe raza județului Giurgiu și Casa Comana. Motivul ? Asociația Femeilor și Familiilor din Mediul Rural (AFFMR) în parteneriat cu Femxa Formacion, Femxa Consultancy and Training și Centrade Direct au incheiat proiectul „Creșterea competitivității zonelor rurale prin valorificarea potențialului turistic” si au tinut sa impartaseasca acest lucru cu oameni din presa, bloggeri si jurnalisti.
Citeste mai mult


Pune țara în valoare!

Asociația Femeilor și Familiilor din Mediul Rural (AFFMR) împreună cu partenerii săi – Femxa Formacion S.L. (partener transnațional), Femxa Consultancy & Training S.R.L. și Centrade Direct au lansat în aprilie 2014 proiectul „Creșterea competitivității zonelor rurale prin valorificarea potențialului turistic”, POSDRU/135/5.2/S/132068. Prin acest proiect AFFMR și-a propus să contribuie atât la creșterea șanselor de ocupare pe piața muncii a persoanelor din mediul rural, tineri fără ocupație dar dornici să învețe meserii noi prin care își pot ajuta comunitatea să de dezvolte, cât și la promovarea locurilor și oamenilor frumoși ce fac din România o veritabilă atracție.
Cieste mai mult


Incheierea proiectului Cresterea competitivitatii zonelor rurale prin valorificarea potentialului turistic

„Țara noastră are tradiții și obiceiuri foarte frumoase, avem locuri binecuvântate de Dumnezeu, avem produse de calitate, foarte multe dintre ele unicat. Toate aceste lucruri trebuie să fie cunoscute de turistul român și, în special, de turistul străin. Asta ne-am dorit să facem prin acest proiect: să calificăm oamenii din zonele rurale ca să poată oferi servicii turistice la nivel european. Pentru că turistul european este cu mult mai interesat de România rurală decât turistul român. Turistul străin vrea să vadă case curate, primitoare, cu țesături, cu flori, cu produse tradiționale pe mese, cu obiecte de suflet. Și, foarte important, cei care locuiesc în mediul rural trebuie să realizeze că au o comoară chiar la ei acasă, care trebuie pusă în valoare, trebuie promovată. Iar acest lucru se poate face foarte bine și cu bani europeni”, a declarat Cristina Chinole, președinta Asociației Femeilor și Familiilor din Mediul Rural.”

Citeste mai mult


Turismul rural mai are un scop economic important în România

Se poate să fi auzit până acum că România e o ţară minunată, cu un potenţial imens, dar nevalorificat. Contra acestui fapt, un proiect finanţat prin fonduri europene caută să valorifice o parte din potenţial.
Proiectul construit de Asociaţia Femeilor şi Familiilor din Mediul Rural (AFFMR) se numeşte „Creşterea competitivităţii zonelor rurale prin valorificarea potenţialului turistic”. E o denumire complexă, dar care transmite o idee simplă: mediile rurale din România sunt o mină de aur pentru turism. Proiectul are ca scop să contribuie la creşterea şanselor de ocupare pe piaţa muncii a persoanelor din mediul rural.
Citeste mai mult


Seminar de turism rural la Mediaş | Pune ţara în valoare

Proiectul ,,Creşterea competitivităţii zonelor rurale prin valorificarea potenţialului turistic’’ s-a încheiat miercuri la Mediaş.
Cu această ocazie la Restaurantul Casa Ardeleană a avut loc un seminar la care au participat actorii implicaţi în proiectulimplementat de Asociaţia Femeilor şi Familiilor din Mediul Rural. Timp de mai bine de un an persoane din mediul rural care au dorit să dezvolte o afacere, au participat la cursuri de antreprenoriat şi management.
Citeste mai mult


Cum facem să (ne) punem ţara în valoare?

Asta-i întrebarea. Iar răspunsul îl are Cristina Chinole, cea care s-a gândit, de altfel, la această abordare și la acest aspect care ar trebui să ne preocupe pe noi toţi: „Lucrăm cu femeile din mediul rural, facem programe de consultanță, de inițiere în afaceri, calificare și recalificare pentru că vrem ca femeile din mediul rural să fie sănătoase, fericite și de ce nu, să aibă o bunăstare precum cele din mediul urban”, spune Cristina Chinole, președintele Asociației Femeilor și Familiei din Mediul Rural.
Citeste mai mult


Rural Tourism in Romania: Investing in People

As a tour guide and travel blogger writing mainly about Romania and tourism in Romania, I do get to travel this country a lot with or without tourists. After a year of intense travel from one corner to another, it’s become clear to me that, if we want to grow on the international tourist map, we need to invest in rural tourism. Leaving Dracula and communism aside, people come here for the natural scenery, traditions and generally everything about country side life.
Citeste mai mult


”Turismul rural nu este doar despre felul în care se trăia acum 200 de ani”

Că România anului 2015 rămâne ţara contrastelor, nu e noutate pentru nimeni. Avem peisaje rustice pitoreşti care pot să concureze cu uşurinţă cu cele din Toscana sau Provence, dar în acelaşi timp datele despre condiţiile de viaţă din România rurală sunt alarmante: peste 800 de comune nu dispun de rețea de apă curentă.
Citeste mai mult

„Împreună punem ţara în valoare” – În România se pot face minuni cu turismul rural

În timp ce publicaţii precum Lonely Planet şi National Geografic laudă frumuseţile plaiurilor româneşti, tinerii de la ţară pleacă în bejenie pentru a-şi câştiga o pâine, iar satele cad în ruină. Lucrurile pot fi însă reversate, consideră ONG-urile implicate în stoparea acestui fenomen.
Turismul rural poate fi o soluţie pentru ca tinerii de la ţară să-şi poată câştiga o pâine în satele lor, făcându-le să prospere, este ideea care a stat la baza evenimentului “Împreună punem ţara în valoare” organizat vineri, în localitatea Comana, de Asociaţia Femeilor şi Familiilor din Mediul Rural (AFFMR).
Citeste mai mult
15 noiembrie -ziua internationala a femeii din mediul rural – radio maria

15 noiembrie -ziua internationala a femeii din mediul rural – radio Antena Satelor